брокател

брокател
(итал. broccatello) 1. полусвилена или памучна ткаенина, слична на брокат, со вткаени крупни цветови
2. вид жолт, црвеникав или виолетов италијански мермер.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”