брисолеј

брисолеј
(фр. brise-soleil) заштитник од сонце на големи прозорци, направен од бетон, дрво или од друг материјал.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”