Изолда

Изолда
(келт.) хероина од една стара келтска приказна
под дејство на љубовна напивка Тристан се вљубил во Изолда, жената на чичко му, кралот Марк.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • Тристан — (лат. tristis тажен) в. Изолда …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”