блендира

блендира
(гер. blenden) 1. заслепи/заслепува со светлина
2. при снимање на глас на магнетофонска лента или на грамофонска плоча: со оддалечување на гласот од микрофонот постигнува ефект на губење или слабеење на гласот (за да се добие ефект, на пр., на заминување)
3. премачка/премачкува крзно со разредена боја.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”