батавија

батавија
полусвилена ткаенина што се произведува на Јава (името го добила по градот Батавија)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • батави — ів, мн. Германське плем я у дельті Рейна …   Український тлумачний словник

  • Батави — келтски народ во денешна Холандија …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”