банту-јазици

банту-јазици
јазици што спаѓаат меѓу т н аглутинативни јазици (се уште не е извршена нивна точна поделба и целосна карактеризација, а прирачниците во тој поглед се многу различни)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • свахили — јазик од групата источни банту јазици (Кенија, Тангањика, Мозамбик, Занзибар) во поновото време се повеќе се развива и се шири како книжевен јазик …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”