бакарно време

бакарно време
раздобје во развитокот на Земјата и на човечкиот род, преодна фаза од каменото во бронзовото време, се карактеризира со појавувањето на обработен бакар, се вика и енеолит

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”