Дискордија

Дискордија
(лат. Discordia) 1. мит. во староримската митологија: божица на неслогата
2. дискордија а) неслога, раздор, несогласност
б) муз. отстапување од правилниот тон.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”