атички

атички
(лат atticus) својствен на атичкиот дух, т е префинет, учтив, духовит, досетлив

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • атика — (лат attica) арх карактеристика на стариот атички градежен стил, особено украсување на градбите со столбови …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”