астрален

астрален
(лат. astralis) 1. што се однесува на ѕвездите
што потекнува од ѕвездите
ѕвезден
2. окулт, бестелесен, етеричен
3. што е како ѕвезда
бистар, сјаен
4. возвишен, надземски

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • астрален свет — а. небесниот свод опсипан со ѕвезди, ѕвездено небо б. според теозофското учење: збир на етерични суштества што ја исполнуваат вселената (духови) …   Macedonian dictionary

  • Астралены — Астрален Астралены фуллероидные соединения, представляющие собой многослойные …   Википедия

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”