асортиман

асортиман
(фр assortiment) 1. избор на разни облици и видови стока во трговско или во стопанско претпријатие, избор на еднакви предмети од различни видови, 2. избор, избирање

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • сортиман — (фр. assortiment) 1. разновиден избор на стока од иста категорија 2. резерва, збирка в. асортиман …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”