асемблирање

асемблирање
(анг assembly) комп процес на конверзија на изворен код од асемблерски во машински јазик

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • асемблер — (анг assemble состави/составува) комп софтверска програма за преведување (асемблирање) на програма (напишана на асемблер) во машински код со цел процесорот да ја разбере и да ја изврши …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”