архајски

архајски
(грч archaikos) старински древен, што потекнува вистински од старите времиња

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • еозоик — (грч. еоѕ, zoon живо суштество) период во развојот на Земјата кога се појавиле првите живи суштества архајски период …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”