арс антика

арс антика
(лат ars antica) а. стара уметност, б. муз музички стил што се развил во Париз од крајот на 12 до почетокот на 13 век,

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • арс нова — (лат ars nova) нова уметност, музички стил во 14 и 15 век што претставувал пресвртница во развојот на музиката и реакција на арс антика …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”