априоризам

априоризам
(лат а priori) фил филозофски правец што учи дека постојат форми на спознание независни од искуството, што го поврзуваат и средуваат хаотичното сетилно спознание

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”