апортер

апортер
(фр apporteur) ловечко куче што се одликува со способност да го пронајде и да го донесе убиениот дивеч

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”