апликатив

апликатив
(лат applicare приближи/приближува, додаде/додава, здружи/здружува) линг во некои кавкаски, африкански и др јазици изведен глагол што му дава на глаголското дејство значење на наклоност кон некого или кон нешто

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”