антропозофија

антропозофија
(грч anthropos, sophia) фил псевдофилозофско сфаќање што се развило од теозофијата и според кое човекот може со интуицијата да спознае некои повисоки, натприродни светови и сили

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • антропозоф — (грч anthropos, sophia мудрост) приврзаник на антропозофијата …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”