антифлогистика

антифлогистика
(грч anti, phlox, phlogos пламен) хем 1. теорија на францускиот хемичар Лавоазје со која ja побил т н флогистичка теорија за постоењето на хипотетична материја која при горењето на телата не изгорува, 2. мн мед лекови против воспаление

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”