андрогенија

андрогенија
(грч aner, genos раѓање) и андрогонија (грч aner, gone раѓање) 1. создавање на човекот, особено на првиот човек, 2. размножување на човечкиот род

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • андрогени — ів, мн. Чоловічі статеві гормони …   Український тлумачний словник

  • андрогени — (грч aner, andros, genos род) мн биол супстанции со дејство на машки полови хормони, може да бидат природни и вештачки …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”