ангина пекторис

ангина пекторис
(лат angina pectoris) мед болест на срцето, артериосклероза на срцевите артерии, стегање во градите

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Look at other dictionaries:

  • стенокардија — (грч. stenos тесен, kardia срце) мед. стегање на срцето придружено со тешко дишење и силни болки в. ангина пекторис …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”