аналоген компјутер

аналоген компјутер
комп компјутер во кој податоците се претставени аналогно (континуално со текот на времето), со правење на споредба меѓу компјутерското претставување на еден објект и самиот тој објект,

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Look at other dictionaries:

  • хибриден компјутер — (анг. hybrid computer) компјутерски систем составен од аналоген и дигитален компјутер …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”