Бухенвалд

Бухенвалд
(гер. Buchenwald име на нацистички концентрационен логор во германската покраина Тирингија, особено познат по суровостите што биле вршени во него над затворениците во текот на Втората светска војна и пред нејзиниот почеток (1937-1945 година).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”