амбуланта

амбуланта
(лат ambulantia) мед 1. подвижна или полска болница, 2. просторија или група простории во кои се врши лекарски преглед и лекување без задржување на болните, може да биде во составот на болница или како самостојна здравствена установа

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”