алтамирско време

алтамирско време
назив за постарото камено време во развојот на Земјината кора (наречено по пештерата Алтамира кај Сантандер во Шпанија, каде што биле откриени во втората половина на 19 век разни цртежи на животински ликови што претставуваат најстари досега пронајдени споменици на ликовната уметност)

Macedonian dictionary. 2013.

Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”