алогизам

алогизам
(грч ане, logos разум, мислење) нелогичност, недостиг на логичност

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • дијалогизам — (грч. dialogos) лит. фигура во која се здружени прашање и одговор: писателот се прашува себеси и одговара или прашува друг, а самиот одговара …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”