алертор

алертор
(фр alerte) уред на локомотива што ги спречува машинистот и неговиот помошник да заспијат зашто мора да го притиснат на секои 18 секунди

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”