албумин

албумин
(лат albumen) хем белковина најважната состојка на животинскиот и на растителниот организам

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”