шпатула

шпатула
(лат. spatula) 1. широка и плоската лопатка (на пр., сликарска за нанесување и размачкување на боите)
2. мед. метална лопатка за мачкање со мевлем.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”