актиниди

актиниди
(грч aktis, aktinos) мн хем група радиоактивни елементи кои во периодичниот систем доаѓаат по актиниумот

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • актинидија — (грч лат) бот растение сродно со лимонот, плодот е богат со витамините А и Б, а по количеството на витаминот Ц далеку го надминува лимонот …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”