шверцува

шверцува
(гер. schvarzen) 1. се занимава со шверц
2. се шверцува се вози со воз, брод, или со друго превозно средство без карта.

Macedonian dictionary. 2013.

Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”