шваргла

шваргла
(гер. Schwartenmagne) кул. вид дебел колбас (свински желудник наполнет со парчиња месо од свинска глава, срце, крв и мирудии)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”