активен директориум

активен директориум
(анг. current directory) кај оперативните системи како МС-ДОС и ОС/2: директориумот во кој корисникот моментално работи
се вика и работен директориум (анг. working directory)

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”