шалтер

шалтер
(гер. Schalter) 1. прекинувач на електрична струја
2. прозорче на станици, во банки, пошти, установи, низ кое службеникот работи со јавноста.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Look at other dictionaries:

  • пост-рестант — (фр. poste restante) 1. писмо или друга поштенска пратка што не му се носи на примачот на неговата адреса, туку тој сам оди во поштата да ја земе 2. шалтер во пошта за такви пратки …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”