БИТНЕТ

БИТНЕТ
(анг. BITNET, скр. од Because it's Time Network) комп. глобална компјутерска мрежа со околу 4. 000 компјутери во која се вклучени академските центри од САД, Канада и Европа.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”