цезаропапизам

цезаропапизам
(лат. Caesar, papa) систем на владеење во кој поглаварот на државата е истовремено и поглавар на црквата.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”