акропостија

акропостија
(грч akroposthia) 1. горниот дел од кожичката на машкиот полов орган што се отсечува при обрежувањето 2. состојба пред обрежувањето

Macedonian dictionary. 2013.

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”