Ајфелова кула

Ајфелова кула
прочуена голема железна градба во Париз, ја изградил познатиот француски инженер Александар Гистав Ајфел во 1889 година, за тогашната светска изложба, висока е над 300 метри и, освен како туристичка атракција, служи главно како станица за метеоролошки набљудувања и за безжична телеграфија

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”