хебраизам

хебраизам
(лат. Hebraeus Евреин) 1. хебрејски израз во некој нехебрејски јазик
2. постара еврејска религија, за разлика од помладата јудаизмот.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”