француска болест

француска болест
мед. сифилис (наречен така поради тоа што најнапред се појавил во француската војска на кралот Шарл VIII, во 15. век).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”