акаталепсија

акаталепсија
(грч akatalepsia) 1. фил неможност за сфаќање на суштината на нешто, за разбирање, 2. мед а) несигурност во поставувањето на дијагноза, б) потрес на мозокот

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем сделать НИР

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”