акантопелвис

акантопелвис
(грч akantha, лат pelvis карлица) мед коскени израстоци во карличната празнина што ja стеснуваат карлицата и го отежнуваат породувањето

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужно решить контрольную?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”