ферибот

ферибот
(анг. ferryboat) специјален брод за превоз на возила, патници и стока преку река, море, езеро
постојат специјални фериботи за превоз на вагони и на цели железнички композиции.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Look at other dictionaries:

  • траект — (лат. traiectus премин преминување) скеле или брод за превоз на стока и патници преку вода, ферибот …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”