фамилијарен

фамилијарен
(лат. familiaris) 1. семеен, што има семејство
2. слободен, природен, непресилен (во однесувањето)
3. интимен, пријателски, доверлив, премногу отворен.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”