фабулозен

фабулозен
(лат. fabulosus) 1. чудесен, необичен, како во бајка
2. измислен, неверојатен, баснословен.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Нужен реферат?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”