ултрафилтер

ултрафилтер
(лат. ultra, filtrum филтер) 1. филтер со мошне ситни пори за прочистување на течности
2. направа или материја што пропушта зраци со одредена бранова должина.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем решить контрольную работу

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”