тријализам

тријализам
(грч. trias, triados тројца, тројка, тројство) 1. поделба на три дела
2. рамноправна поделба на власта меѓу претставници на власта на три држави што влегле во составот на една сојузна држава.

Macedonian dictionary. 2013.

Нужна курсовая?

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”