трициум

трициум
(грч. tritos трет) хем. радиоактивен вештачки изотоп на водородот чиј атом е трипати потежок од атомот на водородот
хемиски знак т.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”