тремолира

тремолира
(итал. tremere трепери) муз. брзо и наизменично свири еден понизок и еден повисок тон или брзо повторува само еден тон.

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать реферат

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”