торпилер

торпилер
(фр. torpilleur) специјален воен брод, многу брз, вооружен со торпеда (денес заменет со торпедни чамци).

Macedonian dictionary. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”